Hoe een product personaliseren?

Deze pagina is bedoeld om je volledig uit te leggen hoe je een gepersonaliseerd product kan bestellen bij ons.
Mocht je met onderstaande info er toch niet in slagen jouw gepersonaliseerd product naar wens te bestellen kan je altijd contact met ons opnemen via het contact formulier.

Om van start te gaan met het personaliseren van een product moet je eerst beslissen welk product je wenst te personaliseren. Om deze keuze te vergemakkelijken, stel ik voor dat je eerst een kijkje neemt op onze shop. Hier vind je alle beschikbare producten met nodige info, foto's en specificaties.

Nadat je een keuze gemaakt hebt, ga je naar onze Configurator. Hier kan je jouw producten personaliseren naar wens.
 

Configuratie starten
 
 1. Selecteer het product dat je gekozen hebt, bijvoorbeeld een nachtlamp
 2. Nu krijg je een kader met vrije ruimte om foto's en tekst toe te voegen. Dit kader zal uiteindelijk worden weergegeven op jouw product. Het is de bedoeling dat je foto's, tekst en icoontjes in dit kader schikt naar jouw wensen. Neem hier genoeg tijd voor en controleer op het einde zeker of alles er op staat zoals je wenst.

  Hoe een afbeelding toevoegen?
  Klik op de knop "Browse", daarna kan je de gewenste foto op jouw computer selecteren en openen. De afbeelding wordt automatisch zo groot mogelijk in het canvas geplaatst. Je kan deze achteraf zelf nog verplaatsen, draaien en aanpassen in grootte.
  Merk wel op dat er niets in de 2 zwarte randen geplaatst kan worden, deze dient ter versteviging van het product.

  Hoe tekst toevoegen?
  Kies een gewenst lettertype, tekstgrootte en tekstopmaak. Daarna druk je op de knop "Tekst Toevoegen". De tekst wordt nu automatisch toegevoegd in het canvas, klik deze aan om de standaardtekst aan te passen naar iets anders. Je kan achteraf ook nog altijd het lettertype, de grootte, en opmaak aanpassen, zolang de tekst geselecteerd is.

  Hoe een icoontje toevoegen?
  Klik op het icoontje dat je wenst toe te voegen, deze wordt nu automatisch toegevoegd in het canvas waar je het kan verplaatsen, vergrootten, ...
  De kleur kan niet aangepast worden, daar een zwart icoontje altijd het mooiste resultaat geeft.
  Mocht het icoontje dat je wenst er niet tussen staan kan je altijd zelf een icoontje toevoegen. Hoe je dit kan doen, wordt onderaan verder beschreven.
   
 

Welke foto's geven het beste resultaat?

Om ervoor te zorgen dat jouw product het beste resulaat krijgt vind je hier een aantal tips bij het selecteren of maken van jouw foto's. Foto's die minder geschikt zijn zullen namelijk een minder mooi resultaat geven.
 
 • Kies voor een brede foto; de breedte van de foto is dus groter dan de hoogte (landscape).
  Je kan smalle foto's gebruiken, maar dan zullen er 3 tot 4 foto's in het product passen en het mooiste resultaat wordt verkregen wanneer 2 foto's gebruikt worden. 1 foto is bijgevolg ook niet ideaal , aangezien je slechts 1/2de van het product kan zien. De helft van de foto zou dus niet zichtbaar zijn.
   
 
 • Kies voor een close-up foto; hetgeen je zichtbaar wilt hebben (meestal de mensen op die foto) zou zo groot mogelijk in de foto moeten staan met zo min mogelijk achtergrond.
  Dit wilt niet zeggen dat foto's met veel achtergrond niet bruikbaar zijn, maar de mensen op deze foto's zullen nagenoeg niet herkenbaar zijn, de achtergrond daarentegen wel. Je moet dus zelf bepalen wat het belangrijkste element op de foto is want dat element zou zo groot mogelijk in die foto moeten voorkomen.
   
 
 • Kies voor een scherpe foto; wazige of foto's van een lage kwaliteit zullen geen mooi resultaat geven.
   
 

Ruimte tussen je afbeeldingen laten
Best laat je een beetje ruimte tussen je afbeeldingen tijdens het configureren, de open ruimtes worden omgezet in randjes tussen de afbeeldingen. Dit laat duidelijk de verschillende foto's zien.
Wens je echter een vloeiende overgang tussen de afbeeldingen is dit niet nodig.

Hoe zelf een icoontje toevoegen?
Mocht het gewenste icoontje niet in onze lijst staan kan je dit alsnog zelf toevoegen. Hiervoor zijn 2 mogelijkheden, echter raden wij enkel optie 1 aan mocht je onbekend zijn met fotobewerking programma's.

 1. Ga naar de website van Flaticon, zij beschikken over een zeer grote database van icoontjes die je vrij kan gebruiken. Merk wel op dat je je zal moeten registeren op hun website.
  Zodra je het gewenste icoontje heeft gevonden moet je dit downloaden als PNG, zodat je zeker bent dat het op onze tool ondersteund wordt en transparant is.
  Zorg ervoor dat het icoontje zwart is. Mocht dit niet zo zijn kan je dit eenvoudig veranderen bij bijna alle icoontjes. Klik op de knop "Edit icon", een nieuw venster wordt nu geopend waar je de kleur kan aanpassen. Het gemakkelijkste is als je in het veld achter de "#' volgend getal ingeeft: "000000". Dit is namelijk de kleurcode voor zwart. Sluit het venster en download nu het icoontje.
 2. Je kan zelf icoontjes tekenen, online opzoeken, ... en deze op onze tool inladen. Echter zal je er dan wel voor moeten zorgen dat het icoontje zwart, transparant en als PNG opgeslagen wordt. Hoe dit gedaan wordt kunnen wij helaas niet ondersteunen daar dit afhangt van de software die je gebruikt.
Nu je het gewenste icoontje hebt opgeslagen op jouw computer kan je dit, net zoals een afbeelding, toevoegen aan het canvas.
 

Sterkte van het product verbeteren

De foto's zijn zeer mooi zichtbaar van zodra er licht gebruikt wordt, zonder licht zie je een reliëf van die foto's. Dit wilt dus zeggen dat wit in de foto omgezet zal worden tot een dun oppervlak om zoveel mogelijk licht door te laten en zwart tot een dik oppervlak om zo min mogelijk licht door te laten.
Hierdoor zullen foto's met een witte achtergrond dus zeer dun zijn in het product. Zolang je geen overdreven druk uitoefent op het product is dit absoluut geen probleem, maar als je geen risico's wil nemen raden wij aan om een foto te kiezen met een donkere achtergrond.
 
 • De dikte van de plastiek wanneer iets wit is, zal afhankelijk van het product ongeveer, 0,6 - 1,0 mm zijn
 • Wanneer iets zwart is zal dit ongeveer 3,0 - 4,6 mm zijn
 • Alle andere kleuren zullen dus afhankelijk van de donkerheid daar tussen liggen

Hierdoor zijn producten met een zwarte achtergrond dus 3 tot 4 maal steviger als met een witte achtergrond!
Weet dat we altijd een stevige rand boven en onderaan het product voorzien ongeacht het ontwerp dat je maakt, dit om de producten zo stevig mogelijk te maken.

Start nu de configuratie van jouw product!